Boktips-Pentti Linkola, Can Life Prevail?

Det finns få saker att glädjas åt i denna tid av förfall,vi närmar oss ett veritabelt ragnarök ,vi har nått kali yuga. men det finns dom som  kallar till gärning. en av dessa är den finländske författaren och miljöaktivisten Pentti linkola. född i Helsingfors den 7 december 1932 och var redan som ung djupt fascinerad av naturen och dess gång,dess starka överlevnadsvilja men ändock sköra ekosystem. med denna fascination växte även föraktet mot den moderna världen och den förstörelse och destruktivitet denna drog över det naturliga och traditionella.

Pentti linkola är en antimodernist och är som sådan svårsmält för den moderna stadsmänniskan, har han dragit på sig ett antal epitet och benämningar, från ”ekofascist” till ”primitivist”, men passar antagligen inte in i något befintligt fack. 

Linkolas böcker har förut endast varit tillgängliga på finska,det enda engelskpråkiga material som tills nyligen varit tillgängligt är de kortare översättningar av artiklar och essäer som publicerats på författarens ”fansite”,http://www.penttilinkola.com/. det är därför jag med öppna armar välkomnar  integral tradition publishings översättning av  Linkolas bok ”can life prevail?. jag rekomenderar denna bok till var och en som hyser ett genuint intresse för naturen och bevarandet av denna.  boken går att inföskaffa på integral tradition publishings  hemsida http://www.integraltradition.com/ .

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: